Protetika


Bezmetalne keramičke krunice

protetika bgd

Želite blistavi, beli osmeh koji izgleda prirodno? Onda su bezmetalne krunice pravo rešenje za Vas. Savremen način života diktira nam savršen osmeh bez vidljivih plombi na prednjim zubima i sivo prebojenih zuba ili desni. Bezmetalna krunica objedinjuje sve Vaše estetske i funkcionalne zahteve.

Najčešće u svojoj osnovi sadrži cirkon-keramiku koja je bele boje i za razliku od metalokeramičke krunice ne prebojava desni, a opet je dovoljne čvrstoće da podnese pritiske u ustima. Izrađuju se od najfinije keramike kojom se može postići prirodan izgled tako da se krunice idealno uklope u ostatak zubnog niza.

Priprema zuba za izradu bezmetalne krunice počinje brušenjem koje je potpuno bezbolno. Nakon svakog brušenja zuba, pacijent dobija privremenu krunicu koja lepo izgleda i sa kojom može obavljati uobičajene svakodnevne aktivnosti. Privremene krunice ostaju na zubima sve dok se ne završi izrada definitivnih krunica.

U našem radu pridajemo veliki značaj detaljima, pa zbog toga svaku zubnu nadokandu detaljno planiramo. Put ka savršenom osmehu nam omogućava DSD koncept, koji uz pomoć kompjuterske tehnologije simulira krajnji rezultat stomatološkog tretmana.


Bezmetalne keramičke krunice

Sistemi bezmetalnih keramičkih nadoknada su biokompatibilni sa tkivima usne duplje. Čak i pacijenti sa alergijama ili drugačije oslabljenim imunim sistemom neće imati bilo kakvu negativnu reakciju vezanu za ovakve nadoknade. Takođe, sa ovakvim krunicama izbegnuta je pojava preosetljivosti na toplotne nadražaje, kao i promena osećaja ukusa (npr osećaj ukusa metala). Vaše bezmetalne krunice se potpuno integrišu sa desnima dajući prirodan izgled zubnog niza.

Pored krunica, moguće je izraditi i bezmetalne mostove, pa čak i bezmetalne krunice na implantatima.

bezmetalnimostovi


Zubni mostovi

cirkon_zubni_most

Nedostatak jednog ili više zuba, osim što bitno ugrožava kvalitet Vašeg oralnog zdravlja, funkciju žvakanja i govora, ozbiljno narušava i lepotu Vašeg osmeha. Posledice nedostatka zuba se ogledaju u promeni položaja preostalih zuba (što indukuje poremećaj zagrižaja), problem u viličnim zglobovima, povećan rizik od nastanka parodontalnih oboljenja…

Nedostatak jednog ili grupe zuba se uspešno sanira mostovima izrađenim od metal – keramike ili čiste “zirkonia” keramike kojom su zadovoljeni visoki estetski zahtevi i funkcionalna komponenta prirodnog zubnog niza. “Popunjavajući” prostor nedostajućih zuba, dentalni most čuva integritet postojećih zuba. Za razliku od proteza, mostovi su cementirani na zube nosače i ne mogu se vaditi iz usta. Sam proces izrade je relativno jednostavan i sličan izradi dentalnih krunica.


Mobilne proteze

protetika7Kod pacijenata kod kojih nije moguća izrada dentalnih mostova, ali još nisu izgubili sve zube moguće je izraditi parcijalne proteze. One mogu da se rade u kombinaciji sa fiksnim protetskim radovima (krunicama ili mostovima). U zavisnosti od indikacije i željenog estetskog efekta, mogu da se koriste pojedini sistemi iz široke palete izbora elemenata za stabilizaciju poteze (drikeri, kukice, prečke..). Ovakve proteze su prilično gracilne, nisu neprijatne za nošenje i mogu dati veoma dobar estetski efekat.

Kod pacijenata kod kojih je ostao veoma mali broj zuba ili korenova zuba u vilicama moguće je izraditi supradentalne proteze. U ovakvim situacijama preostali korenovi zuba služe da fiksiraju protezu na sličan način kao što to čine dentalni implanti. Korenovi zuba sprečavaju obiman gubitak vilične kosti I omogućuju vrlo dobru stabilizaciju proteze u ustima. Dobrim izborom i položajem veštačkih zuba u ovakvim protezama mogu se ostvariti visoki estetski zahtevi.

Obezbedite sebi dugotrajan i siguran osmeh, Vi to zaslužujete!

Mr sci. dr Mirela Cvjetkovic Magistar stomatološke protetike.

 

Posetite nas na adresi: Ulica Jurija Gagarina 26a V/14 – Novi Beograd, Srbija


Telefoni stomatološke ordinacije:
tel: 011/2289-229
mob: 063/237-075

e-mail: info@dentaltourism.rs