Protetika

Stomatološka protetika

Protetika, bezmetalne keramičke krunice, dentalni mostovi

protetika bgdOrdinacija pruža usluge izrade svih vrsta protetskih radova, danas sa naglaskom na bezmetalne krunice i mostove, protetika na implantatima, protetika bezubih vilica na 4, 6 ili više implantata i sve vrste proteza. Izrađujemo protetske radove koji se rade i u najvećim klinikama u svetu.

Naša terapijska rešenja se odlikuju kvalitetom izrade, estetike i funkcije. Koristimo niz različitih zahvata, gde često kombinujemo venire, krunice, mostove, korekciju oblika kompozitom ili možemo potpuno promeniti Vaš izgled, tj. stvoriti harmoničan, lep i prirodan osmeh.

Individualnim planom i pristupom rešavamo i najzahtevnije protetske slučajeve. U saradnji sa renomiranim zubotehničkim laboratorijama obezbeđujemo zavidan kvalitet i maksimalan estetski efekat fiksnih i mobilnih nadoknada.

CAD-CAM kompjuterski sistemi nam omogućuju vrhunsku preciznost izrade svih zubnih krunica i mostova koje radimo za Vas.

Bezmetalne keramičke krunice

keramicka krunica beograd

Najatraktivniji i najlepsi je prirodni izgled zubnih krunica. Kod keramičkih krunica, cilj je postići što veću prirodnost keramikom. Bezmetalne keramičke krunice se razlikuju se od metalo – keramičkih po tome što nemaju metalne legure, keramika se nanosi na keramičku osnovu – najčešće na cirkon.

Zbog odsustva metala u svom sastavu bezmetalne keramičke krunice su estetski znatno prihvatljivije u odnosu na metal-keramičke, a posebno za prednje zube. Takođe, bezmetalne keramičke krunice imaju prednost kod prilagođavanja boje i veličine krunica u odnosu na metal – keramičke. Njima imitiramo željeni izgled zuba i zubne krunice.

Keramičkim krunicama moguće je korigovati boju, oblik, veličinu i položaj zuba.

bezmetalnimostovi

Dentalni mostovi

bezmetalni most - protetika zuba

Nedostatak jednog ili više zuba, osim što bitno ugrožava kvalitet Vašeg oralnog zdravlja, funkciju žvakanja i govora, ozbiljno narušava i lepotu Vašeg osmeha. Posledice nedostatka zuba se ogledaju u promeni položaja preostalih zuba (što indukuje poremećaj zagrižaja), problem u viličnim zglobovima, povećan rizik od nastanka parodontalnih oboljenja…

Nedostatak jednog ili grupe zuba se uspešno sanira mostovima izrađenim od metal – keramike ili čiste “zirkonia” keramike kojom su zadovoljeni visoki estetski zahtevi i funkcionalna komponenta prirodnog zubnog niza. “Popunjavajući” prostor nedostajućih zuba, dentalni most čuva integritet postojećih zuba. Za razliku od proteza, mostovi su cementirani na zube nosače i ne mogu se vaditi iz usta. Sam proces izrade je relativno jednostavan i sličan izradi dentalnih krunica.

Pokretne zubne proteze

protetika7

Pacijente kod kojih nije moguća izrada dentalnih mostova, ali još uvek nisu izgubili sve zube rehabilitujemo parcijalnim protezama. One mogu da se rade u kombinaciji sa fiksnim protetskim radovima (krunicama ili mostovima). U zavisnosti od indikacije i željenog estetskog efekta, koristimo pojedine sisteme iz široke palete izbora elemenata za stabilizaciju poteze (drikeri, kukice, prečke..). Ovakve proteze su prilično gracilne, nisu neprijatne za nošenje i mogu dati veoma dobar estetski efekat.

Posebno izdvajamo supradentalne proteze koje preporučujemo i radimo kod pacijenata kod kojih je ostao veoma mali broj zuba ili korenova zuba u vilicama. U ovakvim situacijama preostali korenovi zuba služe da fiksiraju protezu na sličan način kao što to čine dentalni implanti. Korenovi zuba sprečavaju obiman gubitak vilične kosti i omogućuju vrlo dobru stabilizaciju proteze u ustima. Dobrim izborom i položajem veštačkih zuba u ovakvim protezama mogu se ostvariti visoki estetski zahtevi.

Obezbedite sebi dugotrajan i siguran osmeh, Vi to zaslužujete!

Posetite nas na adresi: Ulica Jurija Gagarina 26a V/14 – Novi Beograd, Srbija


Telefoni stomatološke ordinacije:
tel: 011/2289-229
mob: 063/237-075

e-mail: info@dentaltourism.rs