Poseta stomatologu u prvoj godini

Znamo da je odabir pravog trenutka i prva poseta stomatologu samo jedna od mnogih nedoumica koje Vas prate u toku odrastanja Vašeg deteta. Želja nam je da i tu budemo uz Vas. Briga za zdravlje zuba Vaših mališana počinje još u trudnoći, a period od početka nicanja mlečnih zuba pa do treće godine života se smatra optimalnim za prvi susret deteta sa stomatologom. Prva poseta stomatologu, kada dete navrši 12 meseci i još uvek ima potpuno zdrave mlečne zube, od izuzetnog je značaja za budući lep osmeh Vaših mališana. Tada ćemo Vas uputiti u “male tajne“ kojima ćete sačuvati zdravlje zuba Vaših najmlađih.

Pripremite svoje dete kroz igru za posetu stomatologu

Poseta StomatologuNeposredna priprema deteta za prvu posetu je zaista bitna, a svaki propust koji se tada napravi, kod deteta može prouzrokovati strah koji se veoma teško prevazilazi. Naš prvi susret sa Vašim detetom planiramo kao jedno prijatno iskustvo tokom kojeg razgovaramo, upoznajemo se i započinjemo novo druženje. Detetu je potrebno, na njemu prihvatljiv način, dati do znanja da smo njihovi prijatelji i da ćemo uvek brinuti o zdravlju njegovih zuba.

Vaši mališani vole da Vas oponašaju, zar ne? Iskoristite to za njihovu pripremu za odlazak kod stomatologa! Poželjno je da pred detetom ne pokazujete strah, a da pojmove kao sto su bol, igla, bušilica izbegavate. Dovoljno je da mu ukratko objasnite gde će ići, opišete sredinu na koju će naići. Ne ulazite previše u detalje same posete. Ne zaboravite, ovakav način sticanja detetovog poverenja jedan je od najvažnijih koraka koji utiče na formiranje detetovog stava prema stomatologu. Ako dete zaplače ili se malo nemirno na stomatološkom pregledu, ne brinite. To je normalno i razumemo da je ovo ujedno i novo iskustvo za Vaše dete.

Učestvujte zajedno sa nama u očuvanju lepote detinjstva Vaših mališana!

Posetite nas na adresi: Ulica Jurija Gagarina 26a V/14 – Novi Beograd, Srbija


Telefoni stomatološke ordinacije:
tel: 011/2289-229
mob: 063/237-075

e-mail: info@dentaltourism.rs

Mirela Cvjetković
English