Zubni Implanti Cena

Zubni implanti cena

Zubni implanti cena je svakako jedna od stavki koju treba isplanirati, ali cena ugradnje zubnog implanta ne bi trebala da bude glavni faktor pri samom odabiru, kako same stomatološke ordinacije, tako i zubnog implanta.

Faktori koji utiču na cenu implanta i celokupne terapije implantima zavise od:

1. Količine kosti potrebne za zubni implant. Ugradnja zubnih implantata zahteva određene minimalne dimenzije kosti. Ukoliko kod pacijenta nema dovoljno koštanog tkiva, postoji mogućnost da se ono nadogradi različitim tehnikama, pa je samim tim i različita cena zubnih implantata i vremenski tok celokupne terapije implantatima.

Neke od tih tehnika su:

 • jednostavna prezervacija alveole
 • povećanje količine koštanog tkiva dodatkom veštačke kosti i bio-membrane
 • transplantacija koštanih blokova
 • ridge splint tehnika i brojne druge metode

2. Kvaliteta materijala od kojeg je zubni implant izrađen.

zubni implanti

 • kao što znate, jedan zub koga nadoknađujezubni implant, se sastoji od tri celine: od titanijumskog tela implanta, abatmenta i same krunice koja može biti bezmetalna ili metalo-keramička krunica
 • danas na tržištu postoje zubni implanti različitog kvaliteta i čistoće titana od koga se izrađuju, pa i različitih cena. Površine određenih zubnih implantata su fabrički posebno pripremljene kako bi takav implant što bolje i brže “srastao“ za Vašu kost. Naravno, cena takvih zubnih implantata je uvek veća od prosečnih.
 • takođe, suprastrukture (abatmenti) koji se postavljaju na zubni implant, mogu biti od titana ili cirkonijum keramike, pa su i različitih cena

3. Broj zuba koje podržavaju zubni implanti i da li su viseći članovi ili nisu. Što je broj zuba koje nadoknađujemo veći, ili što je veći raspon keramičkog mosta, potreban je i veći broj zubnih implantata. Ukoliko je pacijent davno izgubio sve zube, uglavnom postoje nepovoljniji anatomski uslovi za implantske terapije, potreban je veći broj zubnih implantata, pa je i cena viša.

4. Iskustvo, stručnost i predanost izabranog stomatologa.

5. Sama lokacija i opremljenost stomatološke ordinacije.

6. Dodatni stručnjaci koji učestvuju u terapiji.

7. Tehnička, laboratorijska pomagala, koje su u pojedinim situacijama neophodne kako bismo postigli maksimalne estetske i funkcionalne aspekte Vašeg tretmana.

8. Ostali dodatni troškovi koji većina ne uzima odmah u obzir:

 • obični rendgen snimak
 • panoramski rendgen snimak
 • CT ili 3D snimak
 • obično ili hirurško vađenje zuba

Cena “jednog zuba” = Cena Implanta + Cena Suprastrukture + Cena Krunice Zuba.

Cena zubnih implantata jeste važan faktor koji se razmatra i zubni implanti jesu skupi. Razmislite pre nego se odlučite, ne pravite nagle odluke i dobro se raspitajte, odaberite kvalitet i cene koje vam najviše odgovaraju.

English