Bezmetalne Keramičke Krunice

Cirkon Bezmetalne Keramičke Krunice

Želite blistavi, beli osmeh koji izgleda prirodno?

bezmetalne keramicke krunice cirkon

Onda su bezmetalne keramičke krunice pravo rešenje za Vas. Savremen način života diktira nam savršen osmeh bez vidljivih plombi na prednjim zubima i sivo prebojenih zuba ili desni. Bezmetalna krunica objedinjuje sve Vaše estetske i funkcionalne zahteve.

Najčešće u svojoj osnovi sadrži cirkon-keramiku koja je bele boje i za razliku od metalokeramičke krunice ne prebojava desni, a opet je dovoljne čvrstoće da podnese pritiske u ustima. Izrađuju se od najfinije keramike kojom se može postići prirodan izgled tako da se krunice idealno uklope u ostatak zubnog niza.

Izrada bezmetalne keramičke krunice

Priprema zuba za izradu bezmetalne krunice počinje brušenjem koje je potpuno bezbolno. Nakon svakog brušenja zuba, dobijate privremenu krunicu koja lepo izgleda i sa kojom možete obavljati uobičajene svakodnevne aktivnosti. Privremene krunice ostaju na zubima sve dok ne dobijete definitivne.

Bezmetalne keramičke krunice

Sistemi bezmetalnih keramičkih nadoknada su biokompatibilni sa tkivima usne duplje. Čak i pacijenti sa alergijama ili drugačije oslabljenim imunim sistemom neće imati bilo kakvu negativnu reakciju vezanu za ovakve nadoknade. Takođe, sa ovakvim krunicama izbegnuta je pojava preosetljivosti na toplotne nadražaje, kao i promena osećaja ukusa (npr osećaj ukusa metala). Vaše bezmetalne krunice se potpuno integrišu sa desnima dajući prirodan izgled zubnog niza. Bezmetalne krunice se mogu izrađivati i za prednje i za bočne zube jer podnose jak žvačni pritisak zbog svoje velike otpornosti.

Pored krunica, moguće je izraditi i bezmetalne mostove, pa čak i bezmetalne krunice na implantatima.

bezmetalni mostovi

Bezmetalne keramičke krunice cena

Cena bezmetalnih krunica zavisi od načina izrade same krunice, iskustva stomatologa, zubnog tehničara, načina cementiranja.
Na tržištu postoji širok dijapazon cena za bezmetalne krune. Važno je da znate – da bi krunica bila dugotrajna i kvalitetno urađena bitna je svaka faza u izradi. Proces počinje pažljivim i preciznim brušenjem zuba, a taj faktor varira od stomatologa do stomatologa.

English