Implantologija

Implantologija

Šta je implantologija i čime se bavi?

Implantologija je deo dentalne medicine koja se bavi zamenom jednog ili više zuba koji nedostaju u usnoj šupljini i to ugradnjom zubnih implanata. Zubni implanti predstavljaju osnovu za zamenski zub koji se ugrađuje u vilicu i koji se sa vremenom postepeno prilagođava zubnom tkivu i poprima funkciju pravog zuba.

 Implantologija je doživela veliki napredak u poslednjih 50 godina, posebno u oblasti primene najnovije tehnologije i mogućnosti unapređenja i kvaliteta finalnog izgleda zubnih implanata.

Postupak implantologije je timski rad između stomatologa i pacijenta. Nakon pregleda i utvrđivanja dentalnog stanja, naši stručnjaci se uvek prvo konsultuju sa pacijentima o najboljem izboru zubnog implanta za njihovo  zdravlje i budući osmeh.

Zavisno od individualnog stanja pacijenta, bira se odgovarajuća vrsta zubnog implanta i potom kreira plan lečenja pacijenta. Proces ugradnje implanata u Stomatološkoj ordinaciji QUEEN je sigurna i jednostavna procedura zbog vrhunske tehnologije koju koristimo u radu i dugogodišnjeg iskustva  i znanja naših implantologa. 

Ukoliko vas interesuje cena implanta možete pogledati na stranici, ili nas pozvati.

Šta sve podrazumeva implantologija?

Nakon što pacijent u saradnji s našim stručnjacima odabere odgovarajuću vrstu zubnih implanata koji najbolje odgovaraju njegovim potrebama, sledi medicinski zahvat. Svaki pacijent ima drugačiju situaciju, a zahvati mogu biti sledeći:

  • Zamena jednog zuba – ako nedostaje jedan zub, jedan implant i krunica služe kao zamena;
  • Zamena nekoliko zuba – ako pacijentu nedostaje više zuba, mostovi podržani implantima služe kao zamena
  • Zamena svih zuba – ako vam nedostaju svi zubi, zamenjuju ih zubni implanti koji nose ceo most ili protezu.

Kod pacijenata koji zadovoljavaju sve kriterijume za ugradnju zubnih implanata (dobro zdravlje, dovoljno kosti i mesta za ugradnju implanta, zdrave desni itd) procenat uspešnosti ugradnje zubnih implanata u Stomatološkoj ordinaciji QUEEN je uvek bio i ostaće 100%.