Folije za ispravljanje zuba Invisalign

invisalign folije

Šta su folije za ispravljanje zuba tj. Invisalign

Folije za ispravljanje zuba koje koristimo u našoj ordinaciji, su prestižnog brenda Invisalign i izdvajaju se kao neuporedivo bolji izbor u odnosu na druge opcije na tržištu. Ove folije za ispravljanje zuba ne predstavljaju standardno rešenje koje svaka ordinacija može ponuditi.Invisalign folije potiču od istoimenog brenda, koji je sinonim za vrhunski kvalitet i inovaciju u oblasti ispravljanja zuba. Ovaj sistem je patentiran u SAD-u i kao takav zaštićen. Samo sertifikovani ortodonti mogu sprovoditi terapiju Invisalign folijama.Invisalign sistem podrazumeva set providnih folija za ispravljanje zuba koje postepeno pomeraju zube ka željenom položaju. Folije za ispravljanje zuba su udobne i jednostavne za korišćenje. Pravljene su individualno za svakog pacijenta. Svaka folija se nosi od jedne do dve nedelje pre nego što se zameni narednom.Ono šta je još važno napomenuti, kod Invisalign sistema nema potrebe za bravicama i žicama, čime se eliminiše nelagodnost tradicionalnih metoda ispravljanja zuba. Rezultati terapije zavise od pažljivog planiranja, redovnih kontrolnih pregleda i predanosti samih pacijenata.U našoj ordinaciji, insistiramo na korišćenju Invisalign folija kako bismo osigurali da naši pacijenti imaju pristup najnaprednijoj tehnologiji za ispravljanje zuba.I

Folije za ispravljanje zuba cena

Folije za ispravljanje zuba cena? Cena folija za ispravljanje zuba zavisi od kompleksnosti terapije. Ukoliko su u pitanju lakša pomeranja zuba potreban je manji broj folija te je i cena niža i obrnuto. Na osnovu pregleda i dobijenog izveštaja, kompletne analize, određuje se plan terapije odnosno broj folija (setova) koje treba nositi.

Cena folija za ispravljanje zuba koje se koriste u Beogradu je 100 EUR po foliji. 

Cena Invisalign sistema kreće od 1500 EUR do 6000 EUR za ukupnu terapiju.
Kada se zbroje svi troškovi terapije drugim folijama, za srednje ili umereno teške nepravilnosti, cena
bude vrlo slična Invisalign ceni.

Folije za ispravljanje zuba iskustva

Zašto su folije za ispravljanje zuba dobre?

Brojne su prednosti Invisalign sistema:

  • brže dolazimo do željenih rezultata;
  • folije za ispravljanje zuba su rađene od posebnih materijala koji daju veliku preciznost;
  • povećan je komfor u toku nošenja;
  • Kod Invisalign sistema, sile koje deluju na zube su raspoređene celom površinom zuba i obuhvataju ceo zubni niz. U pitanju su slabe ali konstantne sile koje su bolje i brže za pomeranje zuba.
  • u mogućnosti smo da Vam i pre početka terapije prikažemo rezultate pre i posle;
  • Invisalign folije su namenjene svim uzrastima, deci, adolescentima i odraslima

Kada se koriste folije za ispravljanje zuba?

Koriste se za ispravljanje svih nepravilnosti zuba. Mogu da se isprave krivi, preklopljeni zubi, da se eliminišu uži razmaci između zuba, da se koriguje ukršten ili otvoren zagrižaj. Invisalign sistem može korigovati lakše, srednje i donekle teške nepravilnosti a izazov su suviše rotirani premolari.

Folije za ispravljanje zuba se koriste kada ne želite da se primeti da korigujete položaj zuba. One su providne i na pristojnoj udaljenosti od oko 30 do 40 cm nisu vidljive.

Invisalign folije, kako se prave?

Najbolje i najlakše za Vas je da se izrađuju potpuno digitalno. To podrazumeva skeniranje Vaših zuba i slanje scan-a u sertifikovane laboratorije. U softveru se pravi plan terapije na osnovu kojeg se printaju folije koje stižu do Vas.

Folije za ispravljanje zuba koliko dugo se nose?

Folije za ispravljanje zuba se nose 22h dnevno. Skidate ih kada jedete, pijete i perete zube. Ukoliko ih nosite manje od predviđenog vremena terapija će ići znatno sporije.

Ukupno trajanje terapije je u većini slučajeva brže u odnosu na fiksni aparat. Prosečno vreme za sitnije korekcije je 3 do 9 meseci, odnosno i do 18 meseci za kompleksne tretmane. Redovne kontrole u našoj ordinaciji su uglavnom jednom mesečno.

Da li jedem i spavam sa folijama?

Obavezno je da folije za ispravljanje zuba nosite dok spavate jer one i tada vrše svoju ulogu. Morate da ih izvadite iz usta dok jedete i dok pijete tečnosti. Možete ih nositi jedino kada pijete vodu.

Folije za zube održavanje

Održavanje folija je jednostavno, peru se četkicom i pastom dva do tri puta dnevno. Invisalign ima i poseban set za čišćenje.

Zubi se održavaju ustaljenim oralno – higijenskim merama.

Nošenje folija za ispravljanje zuba ne zahteva ustezanje od bilo koje hrane pošto za vreme jela nisu prisutne u ustima.

Saveti za nošenje folija za ispravljanje zuba

Da bi terapija bila uspešna neophodno je da pacijent bude disciplinovan. To znači da nosi foliju bar 22h dnevno, da je ne zaboravlja, gubi i slično. Terapija neće napredovati ukoliko folija nije u ustima.

Folije za ispravljanje zuba se uklanjanju iz usta tokom jela, pića i pranja zuba. 

Neseser , odnosno kutijica za foliju, četkica za zube i pomoćna oralno- higijenska sredstva su poželjna da budu uvek uz Vas.

Tokom jela obavezno je da izvadite foliju iz usta, a nakon jela da detaljno operete zube i foliju i vratite je u usta. Preko folije možete piti samo vodu. Za svako drugo piće je morate skinuti jer bi ostale tečnosti ostavile ružne pigmentacije.

Nije Vam dozvoljeno da učestalo grickate bilo koju vrstu hrane, a složićete se da to zapravo i nije mana.

Folije za ispravljanje zuba moraju da se nose tokom cele noći, uz obavezno jutarnje pranje zuba.

Ispravljanje zuba folijama ponekad ume da boli. Bol se javlja kada se postavi nova folija i traje oko 2 dana. Ukoliko je potrebno, pomoć mogu pružiti uobičajeni lekovi protiv bolova.

Potrebno je da znate da Invisalign nije uvek najbolji put za ispravljanje zuba. Nažalost, neke nepravilnosti ne možemo korigovati folijama i tada ćemo Vam verovatno predložiti fiksni aparat. Ukoliko ne želite da se on vidi, možemo da Vam ponudimo lingvalni fiksni aparat koji je takođe potpuno nevidljiv.