All on 4 cena

All on 4

All on 4

All on 4 predstavlja inovativnu metodu ugradnje zuba putem samo četiri implanta.

Bez obzira na pažnju koju posvećujete svom oralnom zdravlju, ponekad se dogodi gubitak svih zuba. Srećom, danas postoje rešenja koja pružaju udobnost, osećaj i estetiku prirodnih zuba.

U situacijama gde nedostaju svi zubi u jednoj vilici, preporučuje se ugradnja implantata, preko kojih se postavlja protetski rad. Ovi radovi mogu biti:

Ugradnja implantata odmah nakon vađenja zuba

Implanti se takođe mogu ugraditi odmah nakon vađenja zuba. Procenu o tome ćemo doneti nakon razgovora sa Vama, analize rendgen snimaka i procene trenutne kliničke situacije.

All on 4 cena Beograd

All on 4 cena ovog tretmana uveliko varira i zavisi od brojnih faktora:

All on 4 cena se kreće od 4000 evra, pa naviše za jednu vilicu. All on 4 cena tretmana je dostupna i na stranici cenovnik. Za tačne informacije o ceni All on 4, slobodno nas kontaktirajte

All on 4 procedura uključuje nekoliko koraka:

Prvi korak je stomatološki pregled od strane našeg specijalističkog tima. Na osnovu pregleda i analize rendgen snimaka naši lekari će Vam predložiti i objasniti sve u vezi tretmana.

Sledi izrada privremene proteze koja će dati smernice o tome koja vrsta rada (All on 4/All on 6) je najbolja za Vas. U ovoj fazi su jasno uočljivi svi detalji, prednosti i potencijalne mane buduće terapije te je ujedno i najbolji momenat za donošenje definitivne odluke.

Naredni korak je ugradnja implantata i predaja privremenih zuba. Nekoliko meseci kasnije pristupamo izradi definitivnog All on 4 protetskog rada.

Estetika sa All-on-4

All on 4 pruža izuzetne estetske rezultate. Omogućava postizanje hollywood smile ili imitirati Vaše prirodne zube iz mlađih dana. Sastoji se iz belog dela (zubi) i iz roze dela koji imitira desni. Odlikuje se potpunim skladom i harmonijom između „gingive i zuba“.

Lep osmeh je posebno dugotrajan kada se All on 4 radi od keramičkih materijala jer ovi materijali u ustima ne menjaju boju. Kod akrilatnih ili kompozitnih zuba, vrlo je verovatno da će vremenom doći do nakupljanja pigmentacija. Na svu sreću All on 4 je fiksiran zavrtnjima, može da se izvadi iz usta, po potrebi koriguje i ponovo vrati u funkciju.

All on 4 zubi na samo 4 implanta

All on 4 zubni sistem na samo četiri implanta podrazumeva potpuni zubni niz (obično 12 zuba) postavljen na samo četiri implanta, od kojih su dva krajnja postavljena pod uglom kako bi podržala pojačano opterećenje.

Protetski zubni niz je čvrsto pričvršćen za implante vijcima i ne uklanja se svakodnevno kao kod običnih proteza. Po potrebi, može se ukloniti samo u ordinaciji od strane lekara, a nikako od strane pacijenta kod kuće

Zubni nizovi mogu da se rade od različitih materijala: akrilata, kompozita, keramike, titanijuma ili kobalt hrom legure. Svaki od ovih materijala podnosi drugačiji pritisak i ne postoji univerzalan materijal za svaku vilicu. Da bismo odabrali odgovarajući za Vas, neophodno je početi od detaljne protetske analize i procene budućih sila žvakanja.

All on 4 prednosti

Velika prednost All on 4 sistema je što postoji mogućnost da zube dobijete istog ili sledećeg dana nakon ugradnje implantata. Radi se o privremenim zubima, odnosno maloj akrilatnoj protezi koju zavrćemo na ugrađene implante i ne možete Vi da je uklonite. Nakon završene oseointegracije implanta (period od oko 3 meseca) izrađujemo definitivan protetski rad.

Osim akrilatne proteze možete dobiti i privremeni most što neretko zahteva kompletnu digitalizaciju procesa, od ugradnje implantata do predaje zuba. Podrazumeva da se implanti ugrađuju pomoću preciznih hirurških stentova. S obzirom da je proces digitalizovan, čak i pre ugradnje implanta, u laboratoriji se izrađuje privremeni most tako da zube dobijete odmah nakon intervencije. Ovakav proces je   znatno precizniji i komformniji ali zahteva dodatnu opremu te je i skuplji.

Prednost All on 4 je što Vam omogućava funkciju poput fiksnog mosta a bez dodatnih hirurških intervencija nadogradnje kosti koju bi zahtevao most na 6 ili više implantata.

Ukoliko bi se desio problem u smislu odlamanja dela keramike, akrilata ili kompozita, All on 4 može jednostavno da se reparira.

U zavisnosti od upotrebljenog materijala All on 4 most može biti veoma lagan i prijatan za tkivo, a to je posebno značajno kod osoba kod kojih je došlo do znatnog gubitka kosti.

U poređenju sa All on 6, All on 4 cena je niža a vreme izrade kraće.

All on 4 iskustva

  • All on 4 može izgledati nešto masivnije u poređenju sa klasičnim mostom, što ponekad može uticati na izgovor određenih glasova. Međutim, sa strpljenjem i vežbom, ova poteškoća se brzo prevazilazi.
  • Problem može da se javi zbog nedovoljnog osećaja u toku žvakanja. Naime, dok žvaćemo naši prirodni zubi aktiviraju najfinije receptore za pritisak, te smo u mogućnosti da takav pritisak ograničimo i regulišemo. Osećamo kada smo previše stegnuli zube pa refleksno popuštamo. Kada su ugrađeni implanti u gornju i donju vilicu, taj mehanizam nedostaje te pacijenti često grizu i jače nego što bi trebalo. Ovo se dešava samo u početku jer funkciju receptora vremenom poprimaju sluzokoža i mišići. Međutim i taj početak je dovoljan da se ponekad javi odlamanje zuba u mostu, pucanje akrilata, keramike i slično.
  • U većini All-on-4 radova, deo mosta iza poslednjeg implanta praktično „visi“ i oslanja se samo na sluzokožu, odnosno nema uporište u implantu. Čak i kada su ispoštovana sva stručna pravila kod izrade rada, pomenuti deo može biti izvor nestabilnosti i problema.
  • All on 4 izrađen od akrilatnih ili kompozitnih zuba može promeniti boju tokom vremena, ali srećom, može se lako popraviti..
  • Za svaki rad na implantima, pa i za All on 4 je potrebna pojačana oralna higijena o čemu ćemo Vas svakako detaljno obučiti. Na kontrolnim pregledima ćemo ispratiti Vaš nivo oralne higijene i predložiti povremeno uklanjanje mosta zbog detaljnog čišćenja.