Najsavremenije kompjuterske metode u stomatologiji

Dizajniranje osmeha

U stomatološkoj ordinaciji QUEEN koristimo najnovije tehnologije

Danas smo svedoci digitalizacije postupaka u gotovo svim oblastima života.

Digitalizacija u službi zdravlja usta i zuba je počela odavno ali poslednjih godina doživljava pravu revoluciju.

Neke od oblasti u kojima se koriste najnovije tehnologije su detekcija karijesa, lasersko uklanjanje karijesa i mekih tkiva, rendgen snimanje (CBCT), CAD/CAM izrada krunica i mostova, kompjuterska analiza zagrižaja (T-scan), određivanje boje zuba…

Poseban akcenat se stavlja na intraoralne skenere, miling mašine i printere koji daju veliku preciznost i lagodnu izradu Vaših keramičkih krunica ili keramičkih faseta. Na tržištu su se pojavili i 3d scan – ovi lica kako bismo izradili prirodan osmeh koji odgovara Vašem licu.

U domenu hirurgije na vrhu lestvice se nalazi navigaciona implantologija a za njom implantologija uz izradu preciznih hirurških stentova, pomoću kojih ugrađujemo implante u unapred definisanu poziciju. Prvi korak je rad u softveru – modelovanje buduće krunice i određivanje položaja implanta prema krunici. Na osnovu položaja krunice i implanta printa se hirurški stent, odnosno vodič za ugradnju implanta. Odstupanja su na nivou mikrometra što nam omogućuje postavljanje privremene krunice na implant neposredno nakon ugradnje. U jednoj poseti dobijate zubni implant i unapred izrađen privremeni protetski rad.

Intraoralni skeneri i napredni softveri se uveliko koriste i kod ispravljanja položaja zuba, kod izrade invisalign folija ili aligner sistema.

Svi ovi alati i softveri nam omogućuju da Vam pružimo precizne, predvidljive i lepe dentalne radove.

U ordinaciji „QUEEN“ uveliko koristimo pogodnosti novih tehnologija.

Izrada Vašeg osmeha počinje detaljnom analizom lica, zuba i Vaših želja. Sledi fotografisanje i intraoralno skeniranje postojeće situacije. Uz pomoć softvera Digital Smile Design, virtuelno dizajniramo Vaš osmeh. U ovom koraku aktivno učestvujete u izboru oblika, veličine i boje zuba. Dizajn printamo i prenosimo u usta, bez pripreme ili cementiranja, tako da u svakom trenutku isti može da se ukloni bez posledica po zube. Nakon Vašeg odobrenja pristupamo daljoj izradi koja je uz pomoć pomenutih tehnologija i materijala lagodnija za pacijenta, brža i preciznija.