Zalivanje fisura – bezbolan tretman kojim se “zalivaju“ grizne površine bočnih zuba

Zalivanje FisuraKarijes može nastati kod bilo kog čoveka, u bilo kom životnom dobu, a predilekciono mesto za njegov razvoj su grizne površine bočnih zuba. Ako pređete jezikom po tim površinama, osetićete gruba udubljenja, tj. fisure u kojima se zadržavaju hrana i bakterijski plak. Iako Vaše dete brižljivo vodi računa o oralnoj higijeni, takve fisure je ponekad nemoguće očistiti svakodnevnim oralno – higijenskim metodama. Vlakna zubne četkice ne mogu dopreti do mikroskopskih udubljenja i ukloniti sitne delove hrane ili zubnog plaka. To predstavlja opasnost od nastanka karijesa i česte posete stomatologu su neophodne.

Posetite nas kako bismo izvršili zalivanje fisura – bezbolan tretman kojim se “zalivaju“ grizne površine bočnih zuba, tj. stvara “barijera“, čime se štiti zub od štetnih spoljašnjih uticaja. Sama intervencija traje veoma kratko, uz potpun komfor za mlade pacijente.

Kako karijes na bočnim zubima nastaje u ranom životnom dobu, jasno je da su deca i adolescenti očigledni kandidati za ovakav pouzdan i efikasan tretman. Naravno, od zalivanja fisura mogu prosperirati i odrasli ukoliko su zubi intaktni i za ovakav tretman indikovani.

Mr sci. dr Mirela Cvjetkovic Magistar stomatološke protetike.

Posetite nas na adresi: Ulica Jurija Gagarina 26a V/14 – Novi Beograd, Srbija


Telefoni stomatološke ordinacije:
tel: 011/2289-229
mob: 063/237-075

e-mail: info@dentaltourism.rs

Mirela Cvjetković
English