Navlake za zube cena

Navlake za zube cena

Navlake za zube – Postupak Izrade

Navlake za zube (krunice za zube) se najbolje opisuju kao veštačke kapice za zube. Navlake za zube imaju prirodan oblik i dimenzije zuba na koji se stavljaju. Takođe u ovu grupu spadaju i kapice koje se postavljaju samo na griznu površinu zuba a služe za uspostavljanje pravilnijeg kontakta sa zubima suprotne vilice.

Postupak izrade navlake za zube se razlikuje u odnosu na to da li se radi jedna krunica ili most i da li je u pitanju estetska ili bočna regija. Različit je i postupak izrade navlake za zube na implantima i na prirodnim zubima. Najzahtevnija je izrada na prednjim zubima.

U ordinaciji „QUEEN“ ceo postupak počinje razgovorom sa Vama, kako bismo razumeli Vaše želje, a potom nastavljamo fotografijama.

Fotografije nam pomažu da bolje i preciznije sagledamo izgled trenutnih zuba i uočimo eventualne nedostatke. Koristimo ih i u raznim softverima poput digital smile design – a, gde buduće navlake prvo virtuelno modelujemo. Sledeći korak je proba virtuelno izmodelovanih zuba u ustima pomoću posebnih tehnika (mock up). U ovom momentu možete videti kako će izgledati budući osmeh i dati predloge i sugestije za eventualne korekcije. Korigovane navlake za zube skeniramo a informacije šaljemo u precizne mašine koje ih izrađuju. Sledi finalna dorada boje, glazure i cementiranje gotovih krunica.

Postupak izrade navlake za bočne zube je znatno jednostavnija i kraće traje. Pomoću savremenih mašina navlaka može biti gotova u roku od nekoliko sati.

Navlake za zube – vrste

Na tržištu danas postoje brojne vrste navlaka. Privremene navlake se nose dok se ne završe definitivne. Relativno su otporne i uvek su ograničenog veka trajanja. Definitivne navlake za zube nemaju određen rok trajanja i to su uglavnom bezmetalne navlake.

Koje su najbolje navlake za zube?

Nezahvalno je reći koje su najbolje jer svaka od njih ima svoje osobine i indikacije. Potrebno je voditi računa da na mestima gde se očekuje veliki pritisak žvakanja ili gde postoji livena nadogradnja ne postavimo suviše gracilne i tanke navlake. Takođe, na mestima gde je poželjna visoka estetika prednost se upravo daje gracilnim, tankim i visoko transparentnim navlakama. Dakle, za pravi izbor navlake za zube, neophodno je dobro poznavati materijal i proceniti situaciju.

Navlake za zube – cena

U današnje vreme cena navlake za zube je svakako bitna, ali ne bi trebalo da bude presudna u donošenju odluke.
Gledano dugoročno uvek se više isplati napraviti kvalitetne navlake, nego naknadno popravljati, uz nekoliko poseta stomatologu. Odnos kvaliteta i cene je izuzetno bitan kako biste na kraju bili srećni i zadovoljni postignutim rezultatima.

Cena navlake za zube je vrlo individualna i na nju utiče više faktora. Navlaka se radi za svakog pacijenta prema njegovim potrebama i svaki se slučaj donekle razlikuje. Na raspolaganju vam je takođe i izbor materijala od koga želite da vam se urade navlake.

Cena privremene navlake za zube se kreće od 30 do 50 eur a definitivne od 110 eur do 500 eur.

Naš stručni tim uz konsultacije sa Vama i sagledavanje Vaših želja, donosi odluku nakon detaljnog pregleda, snimanja zuba i određivanja koja je vrsta navlake najbolje rešenje za Vas.

Održavanje navlake za zube i mogući problemi

Pod uslovom da su pravilno urađene, održavanje navlake za zube se ne razlikuje od uobičajenog održavanja prirodnih zuba. Podrazumeva redovno pranje zuba četkicom, korišćenje interdentalnog konca ili četkica i upotrebu rastvora za ispiranje usta. Dobrodošli su i oralni irigatori.

Prvi simptomi koji mogu da ukazuju na problem sa Vašim navlakama su neprijatan zadah, povlačenje zubnog mesa, upala i krvarenje desni ili bol u zubu. Ovi simptomi nisu uobičajeni ali ako dođe do njih vrlo je važno što pre posetiti stomatologa, otkriti uzrok te ga brzo ukloniti.

Pravilno održavanje u skladu sa uputstvima stomatologa i redovne kontrole svakako doprinose dugom i uspešnom funkcijskom i estetskom trajanju zubnih navlaka.