Navlake za zube cena

Navlake za zube cena

Navlake za zube cena (zubne krunice cena)

Navlake za zube cena? U današnje vreme je svakako bitno pitanje, ali ne bi trebalo da bude i presudno u donošenju odluke.
Gledano dugoročno uvek se više isplati napraviti kvalitetne navlake za zube bez obzira na cenu, nego naknadno popravljati, uz nekoliko poseta stomatologu. Odnos kvaliteta navlaka za zube i cena navlaka za zube je izuzetno bitan kako biste na kraju bili srećni i zadovoljni postignutim rezultatima.

Cena navlake za zube se kreće od 110 € do 500 €, dok se cena privremene navlke za zube kreće od 30  do 50 €

  • navlake za zube cena – privremene od 30 do 50 eur;
  • navlake za zube cena – metalokeramičke od 80 eur do 160 eur;
  • navlake za zube cena – bezmetalne krunice od 220 do 500 eur.

Cena navlake za zube je vrlo individualna i na nju utiče više faktora. Krunice za zube se rade za svakog pacijenta prema njegovim potrebama i svaki se slučaj donekle razlikuje. Na raspolaganju vam je takođe i izbor materijala od koga želite da vam se urade krunice.

Cena navlake za zube sigurno neće biti prvi i ključan faktor od kojeg će naš lekarski tim krenuti. Profesija zahteva da se prvenstveno misli na dobrobit pacijenata i dugoročno zdravstveno i estetski održivo rešenje. Iako će naši lekari imati na umu i cenu, koja treba da bude prihvatljiva, pre svega odluka će biti rezultat konsultacija sa Vama.

Pre bilo kakvog zahvata i odluke, dobićete detaljan pregled i nakon toga zajedno sa stručnim osobljem doneti odluku o daljim koracima i metodama koje će konačno uticati na ukupnu cenu zubnih navlaka. Naš stručni tim uz konsultacije sa Vama i sagledavanje Vaših želja, donosi odluku nakon detaljnog pregleda, snimanja zuba i određivanja koja je vrsta navlake najbolje rešenje za Vas 

Navlake za zube (krunice za zube)

Navlake za zube ili krunice za zube su dugotrajne i služiće Vas dugi niz godina. Podrazumeva se da želite da budu urađene profesionalno i kvalitetno i da nemate kasnijih problema. Cena rešavanja problema uzrokovanih lošim krunicama za zube je nažalost uvek viša.
 
Zato pokušajte da se ne opredeljujete za terapiju samo na osnovu nižih cena, sagledajte sve aspekte

Navlake za zube (krunice za zube)- Postupak Izrade

Navlake za zube (krunice za zube) se najbolje opisuju kao veštačke kapice za zube. Navlake za zube imaju prirodan oblik i dimenzije zuba na koji se stavljaju. Takođe u ovu grupu spadaju i kapice koje se postavljaju samo na griznu površinu zuba a služe za uspostavljanje pravilnijeg kontakta sa zubima suprotne vilice.

Postupak izrade navlake za zube se razlikuje u odnosu na to da li se radi jedna krunica ili most i da li je u pitanju estetska ili bočna regija. Različit je i postupak izrade navlake za zube na implantima i na prirodnim zubima. Najzahtevnija je izrada na prednjim zubima.

U stomatološkoj ordinaciji QUEEN, koja se nalazi u Beogradu,  ceo postupak počinje razgovorom sa Vama, kako bismo razumeli Vaše želje, a potom nastavljamo fotografijama.

Fotografije nam pomažu da bolje i preciznije sagledamo izgled trenutnih zuba i uočimo eventualne nedostatke. Koristimo ih i u raznim softverima poput digital smile design – a, gde buduće navlake prvo virtuelno modelujemo. Sledeći korak je proba virtuelno izmodelovanih zuba u ustima pomoću posebnih tehnika (mock up). U ovom momentu možete videti kako će izgledati budući osmeh i dati predloge i sugestije za eventualne korekcije. Korigovane krunice za zube skeniramo a informacije šaljemo u precizne mašine koje ih izrađuju. Sledi finalna dorada boje, glazure i cementiranje gotovih krunica.

Postupak izrade navlake za bočne zube je znatno jednostavnija i kraće traje. Pomoću savremenih mašina krunica može biti gotova u roku od nekoliko sati.

Navlake za zube vrste

Na tržištu danas postoje brojne vrste navlaka. Privremene navlake se nose dok se ne završe definitivne. Relativno su otporne i uvek su ograničenog veka trajanja. Definitivne navlake za zube nemaju određen rok trajanja i to su uglavnom bezmetalne krunice.

Navlake za zube, koje su najbolje?

Nezahvalno je reći koje su najbolje jer svaka od njih ima svoje osobine i indikacije. Potrebno je voditi računa da na mestima gde se očekuje veliki pritisak žvakanja ili gde postoji livena nadogradnja ne postavimo suviše gracilne i tanke navlake. Takođe, na mestima gde je poželjna visoka estetika prednost se upravo daje gracilnim, tankim i visoko transparentnim navlakama. Dakle, za pravi izbor navlake za zube, neophodno je dobro poznavati materijal i proceniti situaciju.

Navlake za zube održavanje (krunice za zube)

Održavanje navlake za zube, pod uslovom da su pravilno urađene, se ne razlikuje od uobičajenog održavanja prirodnih zuba. Podrazumeva redovno pranje zuba četkicom, korišćenje interdentalnog konca ili četkica i upotrebu rastvora za ispiranje usta. Dobrodošli su i oralni irigatori.

Održavanje higijene usta i zuba kod osoba koje imaju krunice za zube treba da uključuje:

– obavezno pranje zuba sa mekom ili srednje tvrdom četkicom za zube ujutru i uveče;

– važna je i pravilna tehnika pranja zuba;

– upotreba interdentalnog konca i četkice;

– upotreba oralnog irigatora minimum jednom dnevno (najbolje pred spavanje);

– povremeno ispiranje usta sa rastvorom na bazi hlorheksidina koji smanjuje broj bakterija u ustima

Šta se može desiti ako nepravilno održavate zubne navlake?

U slučaju da ne održavate propisanu higijenu zubnih navlaka ili mosta, neposredno ispod ruba krunice će se vrlo lako stvoriti karijes koji će uzrokovati upalu pulpe zuba (pulpitis).

Uz karijes, nakupljanje plaka oko ivice krunice uzrokuje gingivitis i parodontopatiju (upala potpornog aparata zuba), koje je teško lečiti.  Ako se parodontopatija proširi, zubi nosači će početi da se klimaju.

Pravilno održavanje u skladu sa uputstvima stomatologa i redovne kontrole svakako doprinose dugom i uspešnom funkcijskom i estetskom trajanju zubnih navlaka.

Navlake za zube iskustva i trajanje

Trajanje zubne navlake zavisi i od vas

Ukoliko brinete o oralnoj higijeni Vaše zubne navlake mogu potrajati i više od 10 godina

Sam vek trajanja zubnih navlaka je veoma teško predvideti jer je u direktnoj vezi sa oralnom higijenom pacijenta. Krunica kao takva ne može dobiti karijes, ali koren ispod nje je i dalje podložan kao i ranije. Uz ispravnu higijenu i redovne kontrole, može potrajati od 10 do 20 godina. Navlake za zube su „trajna“ protetska rešenja, a pod samim pojmom trajnog se najčešće misli na period od 10 godina

Iskustva u vezi zubnih navlaka se bitno razlikuju od pacijenta do pacijenta, a zavise od niza faktora kao što su pre svega kvalitet materijala od koga se navlake izrađuju, ali i od iskustva i spretnosti stomatologa, pravilno napravljenog zagriza i odnosa sa zubima u suprotnoj vilici.

Kako bi maksimalno produžili vek trajanja zubne navlake, važno je da svakodnevno posvećujete dovoljno vremena i pažnje oralnoj higijeni i da dolazite na redovne stomatološke preglede.