Navlake za zube cena

Navlake za zube cena

Navlake za zube cena

Navlake za zube cena? U današnje vreme je svakako bitno pitanje, ali ne bi trebalo da bude i presudno u donošenju odluke.
Gledano dugoročno uvek se više isplati napraviti kvalitetne navlake za zube bez obzira na cenu, nego naknadno popravljati, uz nekoliko poseta stomatologu. Odnos kvaliteta navlaka za zube i cena navlaka za zube je izuzetno bitan kako biste na kraju bili srećni i zadovoljni postignutim rezultatima.

Cena privremene navlake za zube se kreće od 30 € do 50 € a definitivne od 110 € do 500 €

Cena navlake za zube je vrlo individualna i na nju utiče više faktora. Navlaka se radi za svakog pacijenta prema njegovim potrebama i svaki se slučaj donekle razlikuje. Na raspolaganju vam je takođe i izbor materijala od koga želite da vam se urade navlake.

Naš stručni tim uz konsultacije sa Vama i sagledavanje Vaših želja, donosi odluku nakon detaljnog pregleda, snimanja zuba i određivanja koja je vrsta navlake najbolje rešenje za Vas

Navlake za zube – Postupak Izrade

Navlake za zube (krunice za zube) se najbolje opisuju kao veštačke kapice za zube. Navlake za zube imaju prirodan oblik i dimenzije zuba na koji se stavljaju. Takođe u ovu grupu spadaju i kapice koje se postavljaju samo na griznu površinu zuba a služe za uspostavljanje pravilnijeg kontakta sa zubima suprotne vilice.

Postupak izrade navlake za zube se razlikuje u odnosu na to da li se radi jedna krunica ili most i da li je u pitanju estetska ili bočna regija. Različit je i postupak izrade navlake za zube na implantima i na prirodnim zubima. Najzahtevnija je izrada na prednjim zubima.

U ordinaciji „QUEEN“ ceo postupak počinje razgovorom sa Vama, kako bismo razumeli Vaše želje, a potom nastavljamo fotografijama.

Fotografije nam pomažu da bolje i preciznije sagledamo izgled trenutnih zuba i uočimo eventualne nedostatke. Koristimo ih i u raznim softverima poput digital smile design – a, gde buduće navlake prvo virtuelno modelujemo. Sledeći korak je proba virtuelno izmodelovanih zuba u ustima pomoću posebnih tehnika (mock up). U ovom momentu možete videti kako će izgledati budući osmeh i dati predloge i sugestije za eventualne korekcije. Korigovane navlake za zube skeniramo a informacije šaljemo u precizne mašine koje ih izrađuju. Sledi finalna dorada boje, glazure i cementiranje gotovih krunica.

Postupak izrade navlake za bočne zube je znatno jednostavnija i kraće traje. Pomoću savremenih mašina navlaka može biti gotova u roku od nekoliko sati.

Vrste navlaka za zube

Na tržištu danas postoje brojne vrste navlaka. Privremene navlake se nose dok se ne završe definitivne. Relativno su otporne i uvek su ograničenog veka trajanja. Definitivne navlake za zube nemaju određen rok trajanja i to su uglavnom bezmetalne navlake.

Koje su najbolje navlake za zube?

Nezahvalno je reći koje su najbolje jer svaka od njih ima svoje osobine i indikacije. Potrebno je voditi računa da na mestima gde se očekuje veliki pritisak žvakanja ili gde postoji livena nadogradnja ne postavimo suviše gracilne i tanke navlake. Takođe, na mestima gde je poželjna visoka estetika prednost se upravo daje gracilnim, tankim i visoko transparentnim navlakama. Dakle, za pravi izbor navlake za zube, neophodno je dobro poznavati materijal i proceniti situaciju.

Održavanje navlake za zube

Pod uslovom da su pravilno urađene, održavanje navlake za zube se ne razlikuje od uobičajenog održavanja prirodnih zuba. Podrazumeva redovno pranje zuba četkicom, korišćenje interdentalnog konca ili četkica i upotrebu rastvora za ispiranje usta. Dobrodošli su i oralni irigatori.

Pravilno održavanje u skladu sa uputstvima stomatologa i redovne kontrole svakako doprinose dugom i uspešnom funkcijskom i estetskom trajanju zubnih navlaka.