Za pacijente koji redovno održavaju oralnu higijenu, izbeljivanje zuba ima dugotrajan efekat, što im daje zdrav, mladalački, svež izgled.

Zavodljivo beli osmeh je u današnje vreme želja i potreba svake osobe. Mnogi uzroci dovode do toga da se pojedini ili svi zubi preboje, a mi Vam nudimo rešenje za svaki od tih slučaja. Današnjim tehnikama i modernim materijalima ponekada veoma jednostavno Vaš osmeh činimo svetlijim i lepšim.

Izbeljivanje zuba je procedura koja spada u domen estetske stomatologije. Obuhvata uklanjanje raznih diskoloracija i mrlja sa površine zuba, dok sama boja zuba postaje belja. Izbeljivanje zuba spada u najpopularnije procedure u stomatologiji zbog toga što može značajno da poboljša izgled zuba, bez mnogo neprijatnosti i bez velikih troškova.

Pre početka procesa izbeljivanja neophodno je utvrditi boju zuba pacijenta, kao i stanje zuba i desni. Beljenjem se dobijaju i do 8 nijansi svetliji zubi.

 

Izbeljivanje lampom

izbeljivanje-zuba-u-ordinacijiBeljenje zuba lampom je potpuno bezbedna i relativno bezbolna procedura koja odmah daje rezultate. Posle laserskog izbeljivanja zuba nećete moći da sakrijete zadovoljstvo zbog novog osmeha! Sistem se zasniva na primeni vodonik peroksida u gelu, koji se nanosi na zube. Specijalna UV lampa, koja ne zagreva i ne oštećuje zube, ima ulogu da ubrza proces beljenja zuba. Pre tretmana se odredi trenutna boja zuba pacijenta, zatim se specijalnim gelom zaštite desni pacijenta i na kraju aplikuje gel na zube koji trebaju da se izbele. Nakon 30-45 minuta tretiranja lampom zubi postaju za 2 do 4 nijanse svetliji, što zavisi od mnogo individualnih faktora. Trajnost izbeljivanja zuba je potpuno individualna i zavisi od više faktora.

Nakon ordinacijskog izbeljivanja zuba postoji mogućnost da zubi budu osetljiviji nego ranije na previše hladno, toplo, slatko, kiselo…, jer su svi dentinski kanalići otvoreni i značajno prohodniji za registrovanje nadražaja iz usne duplje. Preporučujemo da maksimalno redukujete ovakve nadražaje par dana nakon beljenja, a kasnije, da bi što duže zadržali postignuti efekat beljenja, smanjite i unos tamno obojene hrane i pića i pušenje.

Izbeljivanje kod kuće

Izbeljivanje kod kuće metodom individualnog splinta je vrlo efikasan način postizanja lepog i svetlog osmeha. Pacijent sam aplicira gel za izbeljivanje u odgovarajući splint , koji je za njega napravio stomatolog, postavlja splint na zube i nosi je preko noći (8 sati). Tretman traje od 8 do 10 noći. Vreme potrebno za maksimalno izbeljivanje zuba zavisi od toga koliko su zubi tamno obojeni, odnosno zasićeni tamnim pigmentima. Po želji pacijenta, ovakvi splintovi ne moraju da se nose celu noć. U zavisnosti od upotrebljenog materijala za izbeljivanje zuba, može da se nosi i oko 30 minuta dnevno.