Proteze na  zubnim implantima se uspešno koriste za rekonstrukciju nedostatka zuba (totalna bezubost). Ovakve zubne proteze se koriste za rehabilitaciju žvakanja, umnogome pomaže za rehabilitaciju govora a zubna estetika dolazi do punog izražaja.

Vrste zubne proteze na implantima

Postoje dve vrste zubne proteze na implantima: zubna proteza sa lokatorima i zubna proteza na prečkama. U oba slučaja, proteza će biti napravljena od akrilatne podloge koja će izgledati kao desni. Zubi mogu biti porcelanski ili akrilatni, izgledaju kao prirodni zubi i vezani su za bazu. Obe vrste zubne proteze trebaju najmanje dva implanta za podršku.

Cena proteze na  zubnim implantima

Cena zubne proteze na implantima sa prečkom je uvek nešto veća od cene zubne proteze sa lokatorima zbog komplikovanije izrade. Zubna proteza na implantima sa prečkom ima bolju raspodela sila na okolna tkiva nego totalna zubna proteza sa lokatorima.

Prednosti proteze na  zubnim implantima

Vaša zubna proteza na implantatima će biti stabilnija od obične zubne proteze na vakuum. Lakše ćete govoriti i nećete morati da brinete o labavoj protezi ili ispadanju zubne proteze iz usta. Moći ćete da jedete hranu koju niste mogli da jedete ranije. Međutim, nećete moći da žvaćete veoma tvrde namirnice, jer oni mogu oštetiti Vaše zubne proteze.

Ukoliko su Vaše proteze na  zubnim implantima rađene u gornjoj vilici postoji mogućnost redukcije nepčane ploče u odnosu na zubne proteze na vakuum.

Istražite mogućnosti koje Vam nude proteze na zubnim implantima.

Pogledajte neke od naših radova u galeriji zubna protetika i zubni implanti

 

 • Naša stomatološka ordinacija nalazi se u:
  Ulici Jurija Gagarina 26a V/14
  Novi Beograd
  Srbija
 • Telefoni stomatološke ordinacije:
  +381 (0)11 2289-229
  +381 (0)63 237-075

  e-mail: stomatologija.info@gmail.com