Da li su to uočljivo beli i ravni zubi, ili nešto mirnija varijanta? Da li smatrate da holivudski osmeh treba da se odmah uoči? Da se vidi da su zubi rađeni ili da niko ne primeti?

 Ranije je bilo moderno da osmeh bude što je moguće svetliji, cenjeni su bili beli zubi, takozvani „keramički“. Ljudi su generalno smatrali da će takav osmeh da ih podmladi. 

Međutim, u praksi se dešava potpuno suprotno, veštački izgled zuba po pravilu dodaje godine na osobu. 

Kao i plastična hirurgija, i estetska stomatologija je krenula drugim smerom. Danas je „in“ imati prirodno svetle (ne nužno bele) zube i nikako ne bi smelo da se primete da su rađeni. Zubi nisu potpuno glatke površine, imaju površinski reljef baš kao prirodni zubi. Posebno se radi na providnim sečnim ivicama, odsjaju i prelivanju boja. Podrazumeva se da nisu ravni i jednake dužine.

Postoje jasno definisane estetske smernice kako uraditi prirodne zube i to nije ni malo lako. Upravo zbog znatno komplikovanije procedure i mnogo više utrošenog vremena za prirodan osmeh u odnosu na „veštački“, ovaj osmeh se danas ređe radi a više košta.  Ali definitivno je vredan toga, jer na licu nam se prvo primeti osmeh. A lep, prirodan i mladalački osmeh kažu sva vrata otvara.

Tag: holivudski osmeh