Odgovor na ovo pitanje bi bilo pitanje – da li su cene zubnih implantata zaista visoke?

Nažalost i pored mnogo truda da sačuvamo sve zube, ipak u nekom vremenu dođe do gubitka jednog ili više zuba. Nedostatak i samo jednog zuba vremenom vodi u sve veće destrukcije susednih zuba, kosti, pomeranja zuba pa čak i do problema sa viličnim zglobovima.

Kako bismo sve ovo sprečili, potrebno je nadoknaditi nedostajući zub, po mogućnosti sa zubnim implantom.

Jednom adekvatno i pravilno ugrađen zubni implant će vas služiti najmanje 10 godina i svaki dan ćete ga koristiti ne samo za žvakanje već i da spreči već pomenute komplikacije.

Ugrađen zubni implant ne zahteva nikakve dodatne intervencije osim vašeg svakodnevnog čišćenja zuba i povremene kiretaže kod stomatologa, posebnim kiretama. Dakle, ne zahteva preterane dalje investicije.

Ako cenu zubnog implantata koji traje veoma dugo uporedimo sa svim ostalim cenama koje plaćate svakodnevno (održavanje automobila, gorivo, frizura, nokti, restorani, privatni časovi…) shvatićete da su u periodu od oko najmanje 10 godina zubni implanti u stvari – previše jeftini. A opet, nadoknađuju izgubljeni deo tela – zub. Složićete se, zdravlje je ipak prioritet.

Naravno, da bi ovakva računica zaista bila realna, zubni implant mora da bude adekvatno ugrađen, poštujući pravila i protokole ugradnje. U suprotnom, ukoliko zbog neadekvatnog stomatološkog rada ili neodržavanja od strane pacijenta dođe do komplikacija, može doći do gubitka implanta i nažalost to nije samo bačen novac. Tada „strada“ i vaša vilična kost, a nju je znatno teže nadoknaditi.

Obratite nam se jer smo edukovani za sigurnu i pouzdanu ugradnju zubnih implantata. „Naši“ implanti su godinama već dokazali svoju dugotrajnost kroz zadovoljne osmehe pacijenata.