Zubni Implanti Iskustva

.

ZUBNI IMPLANTI ISKUSTVA I CENA

Zubni implanti iskustva

Zubna implantologija i dalje ostaje kao jedan od najboljih metoda zamene zuba. Oni vam daju dugotrajno rešenje koje je daleko superiornije nego zubni most ili zubna proteza.

Teško je izdvojiti samo jedan primer i na osnovu toga izvući jedinstven zaključak. Najbitnije je da lekar stomatolog svakom pacijentu ponudi sva moguća terapijska rešenja kao i njihove prednosti i mane. Na osnovu tih saznanja pacijent će uz pomoć svog izabranog stomatologa, svojih želja i mogućnosti moći odlučiti koji vid terapije bi za njega bio najbolji.

Zubni implanti su dugogodišnjim razvojem značajno tehnološki unapređeni te su njihovi nedostaci svedeni na minimum.

Razlike se uočavaju kod samih proizvođača implantata i to u vidu:Zubni implanti iskustva

  • oblikovanja vrata implantata (koje utiču na pravilan rast mekih tkiva oko vrata implantata)
  • tela implantata (koje utiče na sraštavanje kosti tj. oseointegraciju i njegovu dugovečnost)
  • samog vrha (apexa) implantata.

Titanijumsko telo zubnog implanta dolazi u različitim veličinama, različitim vrstama površine (više ili manje porozna), što utiče na samu brzinu srastanja za kost.

Zubni implanti vrhunskog kvaliteta se prave od visokokvalitetnih materijala. Takvi implanti su biokompatibilni, titanijumski, nisu štetni po organizam pa stoga ne dolazi do imunološke reakcije i nema rizika od samog odbacivanja implanta od strane tela.

Možemo pomenuti da od vremena ugradnje zubnog implantata pa do završnog zuba (bila ona bezmetalna keramička krunica ili metalokeramička krunica) može proći od 3-6 meseci sa onim jeftinijim implantima ili od 6 – 8 nedelja sa superiornim implantnim sistemima. Naravno, na brzinu “srastanja“ implanta sa kosti utiču i brojni drugi faktori.

Zubni implanti cena

Kada ljudi pitaju „koja je cena zubnog implanta“, tada uglavnom možemo dati prosečnu cenu za jedan zub ili minimalan i maksimalan raspon cena za zubni implantat. Verovatno se pitate zašto je to tako? Jednostavno zato što cena zubnog implanta uveliko ovisi o mnogo faktora za koje biste trebali da znate.

Pročitajte više o tome u našem članku: Zubni implanti cena


Ako imate pitanja o zubnim implantima ili Vas interesuje da saznate više šta se može učiniti u Vašem slučaju. POZOVITE NAS!

English