Zubni Implanti – Ugradnja

Zubni Implanti – Ugradnja i Planiranje

dental-implants-crowns

Odluka o mogućnosti, mestu ugradnje, vrsti implanta u rehabilitaciji Vaših zuba bi trebalo da bude donešena timski. Nakon pregleda, analize trodimenzionalnih rendgen snimaka i sagledavanja svih aspekata terapije kreira se individualan plan terapije koji bi odgovorio Vašim potrebama. Pre samog hirurškog dela ugradnje zubnih implantata poželjno je da se uradi mobilna zubna proteza ili folija koja pokazuje položaj budućih zuba, međusobni odnos zuba pri govoru i zagrizu, položaj usne, raspon između gornje i donje vilice, tzv. međuvilični odnos. Ovi faktori značajno utiču na plan terapije i daju jasan uvid u buduću krajnju situaciju. Najbolje je da se konačan plan terapije donese upravo u ovom trenutku. Ovakvim pristupom izbegavamo potencijalne greške koje se mogu javiti u toku terapije a koje su posledica nedovoljnog ili neadekvatnog planiranja cele konstrukcije.

Kompjuterski vođena ugradnja zubnih implantata

Sam hirurški deo ugradnje zubnih implantata takođe može da bude kompjuterski vođen. Princip je vrlo sličan, prvo se urade šabloni ili proteze koje pokazuju oblik i položaj budućih zuba i sa kojima se na određen način vrši trodimenzionalno snimanje. Matična kuća datih implantata analizira sve parametre i izrađuje hirurške stentove na osnovu kojih hirurg ugrađuje zubne implante prema precizno određenim pozicijama. Implantima mogu da se nadomeste gotovo bilo koji izgubljeni zubi. Sama procedura traje koliko i svaka druga oralno – hirurška intervencija. Nakon ugradnje implanta i proteklog vremenskog perioda potrebnog za oseointegraciju, definitivna protetska nadoknada se fiksira za nosač nadoknade na implantu čime se restauracija kompletira.

 

Nesaniran gubitak zuba Terapija dentalnim mostovima Terapija dentalnim implantima
Neatraktivan izgled Mostovi mogu pružiti izuzetan estetski efekat Pruža maksimalan estetski izgled zuba i desni (parira izgledu prirodnoj situaciji u usnoj duplji)
Gubitak funkcije žvakanja i/ili govora Rehabilitovana funkcija žvakanja i govora Potpuna rehabilitacija funkcije žvakanja i govora
Gubitak kosti Gubitak kosti nije zaustavljen Ponašajući se poput korenova prirodnih zuba, implanti adekvatno opterećuju kost i sprečavaju njen dalji gubitak.
Neophodno žrtvovanje zubne supstance susednih zuba(nosača mosta) Susedni zdravi zubi ostaju neoštećeni
Implanti Vam pružaju potpun komfor i osećaj samopouzdanja

 

  • Dentalni implantati Vam pružaju potpun komfor i osećaj samopouzdanja – možete jesti hranu koju poželite!
  • Ubrzo nakon gubitka jednog ili više zuba, u tim predelima dolazi do sledstvenog gubitka (resorpcije) vilične kosti. Ugradnjom zubnih implantata kost se adekvatno opterećuje čime je sprečen ili znatno umanjen njen dalji gubitak.
  • Kod nadoknade samo jednog izgubljenog zuba, ugradnjom implantata susedni zubi se ne bruse, ostaju zdravi i neoštećeni. Ovakva terapija pruža maksimalan estetski izgled zuba i desni, u potpunosti parira izgledu prirodne situacije u ustima.
  • Kada nedostaju bočni zubi, a pacijent ne želi da nosi protezu, pravo rešenje je ugradnja dentalnih implantata. Oni imitiraju korenove prirodnih zuba i nose most ili pojedinačne krunice.
  • Primenom implantata kod bezubih pacijenata, u mogućnosti smo da im nadoknadimo sve izgubljene zube i omogućimo potpun komfor i osećaj samopouzdanja u svakodnevnom životu. Implantati ugrađeni u bezube vilice mogu da nose dentalni most koji je fiksiran u ustima ili protezu koja je neuporedivo stabilnija pri govoru i žvakanju od klasičnih totalnih proteza.
  • Danas gotovo da nema apsolutnih kontraindikacija za ugradnju implantata, obzirom da njihova primena ni na koji način ne utiče na opšte stanje zdravlja pacijenta.

Oralna hirurgija

Uz pomoć moderne dentalne tehnologije i anestetičkih sredstava, sve oralno – hirurške intervencije, preprotetske hirurške pripreme, hirurško – ortodontske terapije postale su znatno jednostavnije i efikasnije za pacijente.

dental-implants

English