Stomatološke usluge u Srbiji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Crnoj Gori  u svemu pariraju istim uslugama u zemljama Amerike, Kanade I Zapadne  Evrope, osim u ceni, jer su cene stomatoloških usluga   u Srbiji Hrvatskoj, Mađarskoj i Crnoj Gori  niže i nekoliko puta. Zato su ove zemlje  primamljive pacijentima Amerike Kanade i Zapadne Evrope.

Veliki bum  koji je odlazak u inostranstvo radi zubnih  usluga doživeo poslednjih godina u zemljama Zapadne Evrope i Amerike, učinio je Mađarsku, Hrvatsku i Srbiju  poznatim destinacijama zubnog turizma. Privatne stomatološke ordinacije ovih zemalja uspele su da privuku  više stranaca nego  pojedine turističke agencije.

Presudno za popularnost zubnog turizma u Evropi je stručnost stomatologa, cene stomatoloških usluga, koje su sa  uračunatim troškovima puta, smeštaja i boravka  nekoliko puta niže nego u zemljama iz kojih pacijenti dolaze.

Da je zubni i turizam popularan  primetile su i turističke agencije koje u svojim ponudama imaju aranžmane  „Dental turizam”.  koji podrazumeva odlazak  u inostranstvo zbog povoljnijih cena stomatoloških usluga.

Cene usluga privatnih stomatoloških ordinacija u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj I Crnoj Gori su   konkurentne u odnosu na zemlje  zapadne Evrope, Kanade I USA. Zbog toga  su ove zemlje i razvile novu granu  dentalnog  odnosno zubnog  turizma.

Mnogobrojne turisticke agencije  reklamiraju stomatološke ordinacije ovih zemalja  u Zapadnoj Evropi,  organizuju  čarter letove, hotelski smeštaj za pacijente, kao i prevoz do ordinacije i nazad.  Pacijentima iz zemalja Zapadne  Evrope, Amerike I Kanade   višestruko se  isplati korišćenje  stomatoloških usluga u Srbiji, Madjarskoj , Hrvatskoj i Crnoj Gori.  Sasvim je sigurno da se putovanje iz Nemačke, Austrije, Švedske , Britanije ili neke druge zemje  radi popravke zuba sigurno isplati. Od novca koji  bi potrošili za izradu  deset porcelanskih krunica  u tim zemljama, turisti  će  osim dobijanja stomatološke usluge desetak  dana provesti u  kvalitetnom odmoru I provodu.

Mađarska,Srbija,Hrvatska i Crna Gora prepoznale su ovaj vid turizma kao šansu da se dobro zaradi.  Zubni turizam  funkcioniše tako što se  spajaju stomatološke ustanove,  dok  hoteli i turističke agencije organizuju putovanja. Pojedine privatne stomatološke ordinacije same su obezbedile smeštaj za svoje pacijente za vreme trajanja zubarskih radova  kao I prevoz od I do aerodroma.

Deset – petnaest  dana, dovoljno je da se stomatološki radovi obave, a pacijenti za to vreme uživaju  u svemu što zemlje zubnog turizma Evrope  mogu da pruže.

Posetite nas na adresi: Hercegovačka 19, 1/110 – Beograd (Savski venac)

Telefoni stomatološke ordinacije:
tel: 011/2289-229
mob: 069/2289-229

e-mail: stomatologija.info@gmail.com

Spec. dr. stom. Mirela Cvjetković

Spec. dr. stom. Mirela Cvjetković