Dentalni implanti i sama implantologija se iz dana u dan razvija neslućenom brzinom. Ova metoda saniranja bezubosti pokazala se sigurnom i pouzdanom. Zubni implanti danas se prave od titanijuma visoke čvrstoće i ostvaruju vezu sa kosti za samo nekoliko nedelja. Za nadoknadu jednog ili više izgubljenih zuba najbolje rešenje su dentalni implanti. Titanijumski šraf koji se ugrađuje u kost vilice i srasta sa njom naziva se implant. Dentalni implanti su idealno rešenje za pacijente koji su izgubili zube usled parodontoze, neuspešnog lečenja zuba, traume ili nekog drugog razloga.

Ugradnja dentalnih implanta se radi u sledećom slučajevima:

-Za nadoknadu jednog nedostajućeg zuba. Ugrađuje se jedan implant na koji se postavlja keramička krunica.

– Za nadoknadu više zuba ugrađuju se implanti koji služe kao nosači zubnih mostova.

– Kod potpune bezubosti ugradnjom implanata je moguća izrada zubnih mostova koji će nadoknaditi sve zube ili izrada komfornih i stabilnih zubnih proteza.

Prednosti Zubnih Implantata

Prednosti zubnih implantata u odnosu na druge protetske nadoknade poput mostova i proteza ogleda se u sledećem:

-Izgled i osećaj koji pacijenti sa ugrađenim implantima imaju identičan je prirodnim zubima. Dentalni implant čvrsto srasta sa viličnom kosti i na taj način sprečava se gubitak kosti kao i povlačenje desni. Gubitak kosti i povlačenje desni se često javlja kod zubnih mostova i ispod totalnih proteza.

– Dentalni implanti Vam pružaju komfor i veće samopouzdanje.

Ugradnja dentalnih implanta se izvodi u lokalnoj anesteziji i potpuno je bezbolna. Nakon ugradnje, prvi dan prisutan je blag bol koji će nestati upotrebom analgetika.

Vaši prirodni zubi zahtevaju održavanje redovne oralne higijene i redovne kontrole kod stomatologa pa tako i dentalni implanti zahtevaju potpuno isti ili viši nivo brige i održavanja. Redovno pranje zuba, upotreba zubnog konca, redovne kontrole kod stomatologa su uslov da bi vam dentalni implanti trajali što duže.

Ugradnja zubnih implanta je jedno od najboljih rešenja u estetskoj stomatologiji.

Procenat uspešnosti ugradnje dentalnih implanata je 99%. Ovako visoki procenti uspešnosti ugradnje svrstavaju dentalne implante među najuspešnije zahvate u funkcionalnoj i estetskoj stomatologiji.

Najbolja strana dentalnih implanta je da nisu podložni kvarenju poput prirodnih zuba.

Jedna od najefikasnijih i najdugotrajnijih opcija kao zamena za prirodni zub su zubni implanti.

 

  • Naša stomatološka ordinacija nalazi se u:
    Hercegovačka 19, 1/110 – Beograd (Savski venac)Telefoni stomatološke ordinacije:
    +381 (0)11 2289-229
    +381 (0)69/2289-229
    e-mail: stomatologija.info@gmail.com