Zubna ordinacija estetske stomatologije - QUEEN​

Na ovoj stranici ćete naći najčešća pitanja pacijenata. Ukoliko vam je potrebno više informacija slobodno nas pozovite.

Pacijenti nam se relativno često jave zbog bolova umnjaka. Po pravilu ti bolovi se šire kroz donju vilicu sa iste strane a neretko i u predeo uha i slepoočnice. Kod mlađih osoba, dok umnjak još raste, bolovi se javljaju zbog samo rasta zuba. Ukoliko umnjak raste u pravilnom položaju bolovi ne moraju biti izraženi, ali ako „gura“ susedne zube i u nepravilnom je položaju bolovi su znatno izraženiji. I kod starijih i mlađih pacijenata veoma jaki bolovi nastaju zbog infekcije oko umnjaka ili zbog dubokog karijesa zuba koji je već došao do živca.

Pacijenti nam se relativno često jave zbog bolova umnjaka. Po pravilu ti bolovi se šire kroz donju vilicu sa iste strane a neretko i u predeo uha i slepoočnice. 

Kod mlađih osoba, dok umnjak još raste, bolovi se javljaju zbog samo rasta zuba. Ukoliko umnjak raste u pravilnom položaju bolovi ne moraju biti izraženi, ali ako „gura“ susedne zube i u nepravilnom je položaju bolovi su znatno izraženiji. 

I kod starijih i mlađih pacijenata veoma jaki bolovi nastaju zbog infekcije oko umnjaka ili zbog dubokog karijesa zuba koji je već došao do živca.