Zubna ordinacija estetske stomatologije - QUEEN​

Na ovoj stranici ćete naći najčešća pitanja pacijenata. Ukoliko vam je potrebno više informacija slobodno nas pozovite.

Kada postoje neiznikli ili delimično iznikli umnjaci kod dece, prvo se procenjuje da li je takav umnjak u pravilnom položaju i da li postoji mogućnost da se smesti u zubni niz. Vrlo su često u ovaku odluku uključeni i ortodonti, jer nije retkost da umnjak ostaje u kosti upravo zbog nerazvijenosti vilice i zbog nedostatka prostora za smeštaj. Ako se hirurško vađenje zuba odvija u sklopu ortodontske terapije, procenu o tome kada vaditi zub donosi ortodont. Uglavnom je to između 13 i 16 godina starosti deteta. Vađenje zuba u ovom periodu je najjednostavnije a sa dete dovoljno saradljivo.

Kada postoje neiznikli ili delimično iznikli umnjaci kod dece, prvo se procenjuje da li je takav umnjak u pravilnom položaju i da li postoji mogućnost da se smesti u zubni niz.
Vrlo su često u ovaku odluku uključeni i ortodonti, jer nije retkost da umnjak ostaje u kosti upravo zbog nerazvijenosti vilice i zbog nedostatka prostora za smeštaj. 

Ako se hirurško vađenje zuba odvija u sklopu ortodontske terapije, procenu o tome kada vaditi zub donosi ortodont. Uglavnom je to između 13 i 16 godina starosti deteta. Vađenje zuba u ovom periodu je najjednostavnije a sa dete dovoljno saradljivo.