Blistavo beli zubi, koji čine osmeh lepšim svakako su svima privlačni i utiču na samopouzdanje, a i odraz su dobrog zdravlja. Njima teže svi, pa zarad blistavog osmeha, i strah od zubara nestaje. Vremenom se naši zubi kvare i nemaju zadovoljavajući kvalitet koji ih je do tada krasio, tada na scenu nastupaju zubni implantati.zubni implantati

Zašto se koriste zubni implantati?

Zubni implantati se godinama u nazad uspešno koriste za nadoknadu zuba, i u stomatologiji se smatraju jednim od najkorisnijih metoda kada je potrebno nadoknaditi izgubljene zube. Oni su zapravo u obliku korena zuba, izrađeni od titanijuma, a predstavljaju adekvatnu zamenu za zub. Nakon što se ugrade u kost vilice, neophodno je da prođe određeni vremenski period kako bi srasli.

Kako izgleda ugradnja?

Obično se celokupan zahvat vrši pod lokalnom anestezijom, pa se ugradnja zubnih implanta odvija  sasvim bezbolno. Kada je reč o mogućnosti odbacivanja implanta od strane organizma, ta mogućnost je gotovo minimalna, čak manje od 1%. Ranije je to bio slučaj, usled nedovoljnog poznavanja ovog načina rešavanja problema sa zubima.
Danas to rutinski stomatološki segment koji je postao sastavni deo života.

Koliko traju?

Zubni implanti su, uz adekvatnu higijenu i redovne stomatološke preglede, doživotni i dostupni su svakoj zdravoj osobi, bez obzira na godine.

Spec. dr. stom. Mirela Cvjetković

Spec. dr. stom. Mirela Cvjetković