Lingvalni Fiksni Aparat

lingvalna ortodoncija nevidljiva protezaLingvalna ortodoncija

Odnosi se na ispravljanje nepravilno poređanih zuba uz pomoć fiksnog aparata (tzv. proteze) koji se lepi sa unutrašnje strane zuba. To je zaista jedini potpuno nevidljiv fiksni način ortodontskog lečenja, zbog čega se često naziva lingvalna ili “nevidljiva proteza”. Svi delovi se nalaze iza zuba i ovo je odlučujući faktor zbog čega se ova tehnologija primenjuje u lečenju odraslih pacijenata.

Lingvalni fiksni aparat je jednako efikasan kao i tradicionalni, vestibularni a dodatna prednost je to što Vam omogućava da svaki dan u ogledalu pratite prolepšavanje Vašeg osmeha.

Nošenje lingvalnog fiksnog aparata ne traje duže u odnosu na tradicionalno, a čak kod nekih tipova deformiteta delovanje na unutrašnju stranu zuba dovodi do bržeg postizanja cilja lečenja. Lingvalni fiksni aparat dovodi do blagih smetnji u govoru i blagih neprijatnosti za jezik koje se kod većine pacijenata izgube nakon prve nedelje lečenja.

Starosna granica za nošenje lingvalnog fiksnog aparata takođe ne postoji. „Nevidljivu protezu“mogu da nose i tinejdžeri i odrasle osobe. Održavanje oralne higijene u toku nošenja lingvalnog fiksnog aparata se ne razlikuje mnogo u odnosu na pranje zuba kod standardnih aparata. Naravno, redovni kontrolni pregledi u toku ortodontskog zbrinjavanja su neophodni kako bi Vaša terapija donela maksimalne rezultate.

Posetite nas na adresi: Ulica Jurija Gagarina 26a V/14 – Novi Beograd, Srbija


Telefoni stomatološke ordinacije:
tel: 011/2289-229
mob: 063/237-075

e-mail: info@dentaltourism.rs

Mirela Cvjetković
English