Većina nas je, u jednom trenutku svog detinjstva, imala priliku da se sretne sa spravicom zvanom proteze za zube.

Neki od nas mogu da kažu: Nismo ih baš voleli. Prvo zbog osećaja nelagodnosti u ustima i otežanog izgovaranja pojedinih glasova, a zatim i zbog malih žica koje su se videle svaki put kada se nasmejemo.

Zbog čega onda ipak preporučujemo nošenje proteze za zube?

Pravilan rast zuba i vilica u detinjstvu ne samo da rezultira lepim osmehom već igra jako veliku ulogu u kvalitetu i zdravlju zuba. Ukoliko su zubi nepravilno raspoređeni, to može uticati na pravilnost zagrižaja i povećati mogućnost oštećenja zubne gleđi. Kada zubi nisu pravilno raspoređeni, posle određenog vremena može se javiti bol u vilici. Učestaliji su kvarovi na zubu, otežano je održavanje higijene, a da ne pominjemo to da se možemo stideti kad se nasmejemo.

Zbog svega toga jako je važno pratiti rast zuba i vilica. Ukoliko je potrebno, bez oklevanja se odlučiti za odgovarajuće proteze za zube kako bi se na vreme ispravio mogući pogrešan rast zuba.

Kako možemo da vam pomognemo?

Stomatološka ordinacija QUEEN nudi mogućnost stalnih konsultacija i kontrole rasta zuba i vilica. Izrada zubnih proteza, bilo da su one privremene ili fiksne zubne proteze.

Privremene proteze za zube nose se određeno vreme, podešavaju se u zavisnosti od postignutog napretka i mogu se svakodnevno skidati i stavljati. Koriste se za korekcije smera rasta zuba i mogu jako puno pomoći u formiranju savršene kompozicije zuba, bez toga da vam određeni zub kravi osmeh.

proteze za zube

Fiksne zubne proteze nemaju mogućnost svakodnevnog skidanja i stavljanja, već ih stomatolog podesi i promena je moguća tek narednim dolaskom kod stomatologa.

Zahvaljujući napredovanju stomatoloških tehnika sve je veći broj korisnika koji se odlučuju za fiksne zubne proteze. Uz pristupačne cene koje uključuju i održavanje proteze od strane stomatologa, proteze za zube omogućavaju trajno rešenje problema nepravilnog rasta zuba i razvoja vilice. Fiksne zubne proteze mogu biti i potpuno nevidljive tj. lingvalne, ukoliko se odlučite za njihovo postavljanje sa unutrašnje strane zuba. Takođe mogu biti i zanimljiv modni detalj, jer nude mogućnost postavljanja uložaka u raznim bojama i oblicima. Zubi ono što neko prvo primeti kada se smejemo, a smeh čini život lepšim i doprinosi većem samopouzdanju. Zašto ne učiniti tako malo i dovesti svoj osmeh do savršenstva?!

Zubne proteze danas nisu samo za decu već ih je moguće nositi i u starijem dobu i popraviti greške koje su nastale vremenom. Takođe, kako pravilan rast doprinosi zdravlju zuba, samim tim ćete izbeći i prevremeno vađenje zuba. Tu su i razne bolesti zuba koje mogu naštetiti vašem osmehu i dovesti vas u neprijatnosti.

Posetite nas na adresi: Hercegovačka 19, 1/110 – Beograd (Savski venac)

Telefoni stomatološke ordinacije:
tel: 011/2289-229
mob: 069/2289-229
e-mail: stomatologija.info@gmail.com

Spec. dr. stom. Mirela Cvjetković

Spec. dr. stom. Mirela Cvjetković