Zubne Proteze na Implantima

Zubne Proteze stabilizirane dentalnim implantima

Bezube osobe, nosioci totalnih proteza su često suočeni sa neprijatnostima poput pomeranja ili čak ispadanja zubne proteze u toku ishrane ili govora. U poređenju sa gornjom protezom donja totalna proteza je manje stabilna u ustima i češće stvara nelagodnost u toku nošenja.proteza na implantima

Pacijenti koji imaju problema sa stabilnošću totalnih proteza mogu biti rehabilitovani protezama koje se oslanjaju na dentalne implante. To su najbolje totalne zubne proteze današnjice. Zubna proteza je opcija kada fiksni radovi nisu izvedivi radi situacije u Vašim ustima. Ovakve nadoknade mogu da se izrađuju u gornjoj, donjoj ili u obe vilice.

Prednosti proteza stabiliziranih implantima u odnosu na klasične totalne proteze su brojne:

  • Zubne proteze koje su učvršćene implantima se ne pomeraju u toku govora i jela, možete jesti gotovo šta poželite. Iritacije desni su znatno umanjene i ne postoji potreba za upotrebom adheziva.
  • Proteze ne moraju da pokrivaju celo nepce, gracilnije su pa Vam omogućuju izraženiji osećaj ukusa hrane.
  • Zubi u protezi bojom i oblikom mogu odlično imitirati Vaše prirodne zube.
  • Zbog ugrađenih implantata koji sprečavaju gubitak kosti ovakve proteze su dugotrajnije a izgled lica očuvaniji u poređenju sa terapijom klasičnim totalnim protezama.
  • Ovakve nadoknade Vam pružaju prirodan izgled, potpun komfor i osećaj samopouzdanja u svakodnevnom životu.

Zubne ProtezeZa izradu zubne proteze potreban je manji broj implantata u odnosu na izradu keramičkog dentalnog mosta. U većini situacija je potrebno ugraditi 4 implantata u gornju i dva ili četiri implantata u donju vilicu.

Poželjno je da pacijent nakon svakog jela izvadi protezu iz usta, opere je, očisti implante i predele oko njih i ponovo vrati protezu u usta.

Redovne godišnje posete stomatologu jednako su važne i za osobe sa protezom, isto kao i za osobe sa prirodnim zubima barem dva puta godišnje.

Posetite nas na adresi: Ulica Jurija Gagarina 26a V/14 – Novi Beograd, Srbija

 

English